Over eerlijkekeus.nl

Eerlijkekeus.nl is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame producten.

Eén zekerheid: eerlijk en duurzaam

Wie shopt via eerlijkekeus.nl hoeft niet uit te zoeken of een product wel of niet eerlijk en duurzaam is, dat hebben wij al gedaan.

Transparantie

De kledingindustrie is complex, het aanbod is groot, de transparantie is matig. Als consument is het moeilijk niet te verdwalen. Daarom creëren wij maximale  transparantie. Waarom is een merk eerlijk en duurzaam? Wat houdt het keurmerk in? Het is te vinden in ons merkenoverzicht.

Samen werken aan een betere wereld

Heeft u ook een webshop met eerlijke producten? Heeft u eerlijke producten gespot die niet op eerlijkekeus.nl te vinden zijn? Of ziet u producten op eerlijkekeus.nl waarin u twijfelt over de duurzaamheid? Deel uw bevinding met ons, samen kunnen we grotere stappen maken naar ons doel.

Er is meer dan alleen eerlijke en duurzame kleding

Naast kleding biedt eerlijkekeus.nl ook andere producten aan. Want kleding is slechts een druppel op de gloeide plaat. Er zijn zoveel meer producten en het eerlijke, duurzame aanbod is verrassend groot!

Het verhaal

Termen als fairtrade, ecologisch, biologisch zien we steeds vaker voorbij komen. Het maakt ons blij dat de aandacht hiervoor groter wordt, evenals het aanbod. Maar kopen wij daarom altijd eerlijke en duurzame producten? Nee, was daarop ons antwoord. Maar waarom niet? De prijs, dat is één reden. Maar er is nog een reden. Wil je eerlijke en duurzame producten kopen, dan moet je zoeken. Zoeken tussen al het andere niet-eerlijke aanbod, zoeken naar de daadwerkelijke intenties van het merk wat zich eerlijk en duurzaam noemt. En vervolgens wil je ook nog een product naar jouw smaak, maar veelal is er nog maar een handjevol opties over.

Wij zijn van mening dat de prijs die betaald wordt voor een product een eerlijke prijs moet zijn. Betekent dat automatisch een hogere prijs? Nee, dat denk wij niet. De kracht van de consument is groot. Als wij samen besluiten om alleen nog maar eerlijke en duurzame producten te kopen, dan kunnen wij het systeem veranderen. Wij kunnen marktwerking inzetten om een eerlijke prijs te bewerkstelligen die niet bovenmatig hoger ligt dan het niet-eerlijke aanbod. Maar daarvoor moeten wij als consument wel eerst overstappen op eerlijke en duurzame producten.

En daarvoor hebben wij eerlijkekeus.nl opgericht. Hier hoef je niet na te denken of een product eerlijk en duurzaam is, want dat hebben wij vooraf uitgezocht. Hier vind je niet 1 schoen, maar die hele brede collectie die je ook kent vanuit de reguliere webshops. Je kunt naar hartenlust shoppen na afloop kun je oprecht tevreden zijn. Jouw aankoop heeft een positieve invloed op het hogere doel dat wij nastreven: een wereld waarin enkel nog eerlijke producten worden verkocht.

Stap voor stap

In één dag de wereld veranderen is een onmogelijke taak. Daarom zijn wij klein gestart met onze missie. Het aanbod van een aantal kledingmerken zit in onze eerste versie van deze verzamelsite. Vanuit dit kleine begin gaan we uitbreiden, leren en groeien. Stap voor stap met dat hogere doel voor ogen.